Instructori

Navigatori cu experienta

Instructorii scolii sunt navigatori cu experienta atat pe ambarcatiuni cu vele si motor de agrement, cat si pe nave mari comerciale.

Sorin Drugan

Instructor cursuri

Experienta profesionala

Unul dintre cei mai experimentati navigatori cu veliere din Romania. Imediat dupa '89 a inceput croazierele de lunga distanta Romania spre Bulgaria, Turcia si Grecia. In prezent a pornit in expeditia solitara in jurul lumii.
 
Povestea completa a expeditei aici: https://www.setsail.ro/journeys/singur-in-jurul-lumii-29
 
Biografie:
 
2000 - A devenit proprietar de velier - ambarcatiunea AIAX -  si a continuat expeditiile cu echipaj sau in solitar ajungand pana in laguna Venetia.
 
2010 - S-a decis sa efectueze Circumterra Solitar fara escala. A efectuat voiaje de antrenament solitar - traversada Marii Negre: Constanta - Batumi - retur. 
 
2017 - In septembrie a plecat din Limanu spre traversarea Atlanticului. A parcurs solitar traseul Atena - Gibraltar, apoi, pe 1 decembrie 2017 a ridicat velele peste Oceanul Atlantic.
 
2018 - A ajuns in Guadeloupe in februarie dupa 70 de zile de navigatie solitara - recordul pentru cea mai lunga perioada petrecuta pe apa solitar de un roman.
 
De asemenea a fost al doilea roman ce a traversat solitar Atlanicul si primul care a facut-o cu velierul proprietate personala, nava cu pavilion romanesc.
 
In prezent velierul AIAX ierneaza in Trinidad Tobago, iar Sorin Drugan pleaca pe 15 ianuarie spre acesta pentru a continua voiajul spre canalul Panama si de acolo, peste Oceanul Pacific, catre canalul Suez, urmatoarea destinatie in realizarea unui voiaj in solitar in jurul globului prin canalele Panama si Suez.    
 
 

 

 

Vezi CURRICULUM VITAE

Materii predate