Legislatie permis barca

Datoria unei scoli profesioniste de navigatie, asa cum este SetSail, care dispune de unii dintre cei mai experimentati instructori si una dintre cele mai impresionante flote din Marea Neagra, este nu numai aceea de a sustine cursuri teoretice si practice pentru obtinerea permisului de ambarcatiune, ci si de a furniza participantilor toate materialele de care au nevoie pentru a lua examenul de skipper din prima incercare.Tocmai din acest motiv, am creat pagina de Legislatie permis barca, in care gasesti texte de lege, referinte legislative, observatii si tot suportul necesar, atat la propriu, cat si la figurat, pentru a ne asigura de succesul tau la proba sustinuta la ANR (Autoritatea Navala Romana).
 
Exista multe similitudini intre legislatia pentru permisul auto si legislatia pentru permisul de barca, dar mai ales in ceea ce priveste probele propriu-zise pentru obtinerea carnetului care te transforma din simplu pieton sau pasager al masinii/ambarcatiunii in sofer, respectiv navigator de cursa lunga. Mai exact, examenul desfasurat la ANR are tot 26 de intrebari, dintre care cel putin 22 trebuie sa primeasca un raspuns corect, iar timpul de desfasurare a probei este tot de 60 de minute. Diferenta este ca, spre deosebire de examenul pentru obtinerea permisului auto, la ANR nu vei primi intrebari cu mai multe variante de raspuns.
 
De asemenea, legislatia pentru permisul de barca prevede tot mai multe categorii, ca in cazul carnetului de conducere: clasa D - ambarcatiuni de agrement pe ape interioare, clasa C - ambarcatiuni de agrement in zone maritime (maximum 6 mile fata de coasta), clasa B - ambarcatiuni de agrement in zone maritime (maximum 24 de mile fata de coasta), respectiv clasa A - ambarcatiuni de agrement pe ape interioare si in toate zonele maritime. Fiecare dintre aceste categorii presupune un nivel diferit al cunostintelor care trebuie testate in cadrul examenului pentru obtinerea permisului de barca, desfasurat la sediul Autoritatii Navale Romane.
 

Trebuie sa cunosti toata legislatia, pentru permisul de barca?

Legislatia pentru permisul de barca este una destul de stufoasa, iar la SetSail, ii incurajam pe cursanti sa o parcurga in integralitate, chiar daca multi dintre ei ar putea considera ca, atat timp cat stapanesc partea practica si ambarcatiunea, la propriu si la figurat, este suficient pentru a obtine carnetul si a-si incepe aventurile si cautarea neincetata a libertatii, in mijlocul apei. Astfel, raspunsul la intrebarea de mai sus este un clar si raspicat DA, mai ales ca intrebarile de la examen sunt alese de un calculator, ceea ce inseamna ca nu exista o garantie a relevantei si varietatii domeniilor acoperite in cele 26 de intrebari.
 
La SetSail, punem mare accent pe legislatia pentru permisul barcii, insa aceasta nu reprezinta un scop in sine, ci mai degraba un mijloc. Dupa obtinerea carnetului, vei face parte dintr-una dintre cele mai mari, diverse si vesele comunitati din Romania, cea a skipper-ilor profesionisti si pasionatilor de navigatie, in care cuvintele de ordine sunt libertate, aventura, insa mai ales siguranta. Oricat de mare ar fi dorinta de a "evada" sub cerul liber, trebuie sa te asiguri ca respecti toti pasii, cu maximum de responsabilitate. Mult succes!