CURS B - 24 NM

CLASA B - Cursuri de navigatie pentru obtinerea carnetului de conducator de ambarcatiune de agrement categoria B (ape maritime - navigatie pana la 24 mile marine in larg).

Desfasurare: Bucuresti 3 zile- teorie, Mangalia 1 zi - manevre inshore si Limanu - Balcic 2 zile - expeditie offshore.

COST: 500€+TVA / 300€ + TVA pentru absolventii SetSail si membrii SSYT


Daca esti posesorul unui Certificat de conducator de ambarcatiune de agrement categoria C si D (ape interioare si ape maritime nationale pana la 6 mile marine) de 2 ani si doresti sa îti extinzi zona de navigatie  este momentul sa începi demersurile pentru a obtine brevet clasa B.

Certificatul de conducator de ambarcatiune de agrement categoria B (Coastal Skipper B - Certificat de conducator de ambarcatiune de agrement international cu limitare costiera 24 mile marine).

PROGRAMA CURS:

  • Manevra navei cu motor si vele: descrierea navelor si ambarcatiunilor, elementele structurale si constructive ale navei, motoare si instalatii, arborada si greement, asigurarea vitalitatii, manevra navei cu motor si vele, terminologia de baza în limba engleza.
  • Navigatia maritima – elementele sferei terestre, coordonate geografice, documente si publicatii marine, harti nautice, sisteme si echipamente de navigatie, harti digitale, instalatia de guvernare cu pilot automat, metode si procedee de determinare a pozitiei cu observatii costiere, Sisteme globale de navigatie cu sateliti.
  • Tehnici individuale de supravietuire si prim-ajutor medical – proceduri de salvare, mijloace de salvare individuale si colective, mijloace de semnalizare, tehnici de supravietuire.
  • Meteorologie - fenomene atmosferice, prognoze meteorologice, harti sinoptice, sisteme de informare si avertizare meteorologica, utilizarea la bord a informatiilor si prognozelor meteo.
  • Legislatie – COLREG - engleza - legislatia nationala, europeana si internationala privind navigatia, Regulamentul international de prevenire a abordajelor pe mare
  • Prevenirea si stingerea incendiilor – proceduri, sisteme si echipamente pentru prevenirea si stingerea incendiilor pe mare.
  • Instruire practica – expeditie Limanu-Balcik-Limanu, 100 mile marine, exersarea manevrei navei in conditii speciale de vant si valuri.

CALENDAR

GALERIE FOTO

FORMULAR DE INSCRIERE